Reklama

Reklama

Krem żurawinowy

Polecamy wspaniały krem żurawinowy. Nie tylko dla dzieci

Składniki

Na około 300 g kremu potrzeba:

80 g suszonych owoców żurawiny

Reklama

1 torebka herbaty rooibos

200 g niesolonego twarożku koziego

1 łyżka miodu

Czas przygotowania: 15 minut

Jedna łyżka to około 60 kcal, 2 g białka, 3 g tłuszczu, 6 g węglowodanów


Przygotowanie

1. Zalewamy żurawinę 100 ml wrzącej wody. Dodajemy herbatę rooibos, zostawiamy na 6-8 minut do naciągnięcia, a następnie studzimy.

2. Namoczoną żurawinę razem z herbatą i kozim twarożkiem miksujemy blenderem. W lodówce krem można przechowywać około 5 dni.

Przepis pochodzi z książki: Dziecięce menu dla całej rodziny

Dowiedz się więcej na temat: krem żurawinowy

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje