Kremowe serniki ze śliwkami

Rozpływają się w ustach!

Cytrynowy z kruszonką

Składniki

  • 20 dag ciasteczek typu oreo
  • 10 dag masła
  • 1,6 kg twarogu na sernik
  • 6 jajek
  • 1 i 1/3 szkl. cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 łyżki mąki pszen.
  • 1 mały jogurt
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 20 dag śliwek

Składniki - kruszonka

  • 3 łyżki masła
  • po 5 łyżek cukru i mąki
  • 10 dag posiekanych migdałów

Sposób przygotowania

1. Ciastka pokrusz. Masło (10 dag) stop, ostudź, domieszaj ciastka. Masą wylep tortownicę wyłożoną pergaminem. Piecz 8 minut w 180 st. 

2. Twaróg utrzyj z cukrami. Miksując, dodawaj po jednym jajku i po porcji mąki, jogurtu, skórki. Masę wylej na ostudzony spód. 

3. Śliwki umyj, wypestkuj, gęsto ułóż na masie serowej. Kruszonka: masło, cukier, mąkę i 3/4 migdałów utrzyj palcami. 

4. Kruszonką posyp owoce. Piecz 10 minut w 250 st., zmniejsz temp. do 150 st. Piecz 50-55 minut. Posyp resztą migdałów.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje