Krewetki panierowane z sosem Tikka Masala
Pyszna przekąska!
Składniki:
- krewetki tygrysie surowe - 300g
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
- sól, pieprz czarny do smaku
- mąka
- jajko
- bułka tarta
- olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie:
1. Krewetki obrać z pancerza pozostawiając ogonek i jeden pierścień. Włożyć do miseczki, dodać sok z cytryny, wyciśnięty przez praskę czosnek, pozostałe przyprawy i dokładnie wymieszać. Odstawić na ok. 1 godzinę.
2. Opanierować w mące, jajku, bułce tartej, a następnie usmażyć na złoty kolor w rozgrzanym głębokim oleju. Odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z sosem np. Tikkka Masala "Tarsmak"
Smacznego!