Krewetki z patelni
Smakują każdemu!
Składniki:
- 200 g makaronu
- sól
- 250 g krewetek
- 250 g filetu z kurczaka
- Pęczek zielonej cebulki
- 2 łyżki tłuszczu
- Pieprz
- 1 łyżeczka skórki startej z cytryny
- 400 ml bulionu drobiowego
- 150 g mrożonego groszku
- Ewentualnie 50 g pasty rakowej
- 100 g śmietany
Przygotowanie:
Makaron gotować w osolonej wodzie 8 minut. Mięso pokroić w kostkę. Łyżkę tłuszczu rozgrzać na patelni i smażyć mięso oraz krewetki. Doprawić solą, pieprzem i skórką z cytryny. Dodać pokrojoną cebulkę. Wszystko zalać bulionem, dodać groszek, zagotować. Dodać pastę rakową, gotować 3 minuty. Doprawić solą, pieprzem, dodać śmietanę. Na patelni roztopić łyżkę tłuszczu, zmieszać z makaronem.
Makaron wmieszać do krewetkowej patelni i podawać.