Reklama

Reklama

Krewetki z patelni

Smakują każdemu!

Składniki:

  • 200 g makaronu
  • sól
  • 250 g krewetek
  • 250 g filetu z kurczaka
  • Pęczek zielonej cebulki
  • 2 łyżki tłuszczu
  • Pieprz
  • 1 łyżeczka skórki startej z cytryny
  • 400 ml bulionu drobiowego
  • 150 g mrożonego groszku
  • Ewentualnie 50 g pasty rakowej
  • 100 g śmietany

Reklama

Przygotowanie:

Makaron gotować w osolonej wodzie 8 minut. Mięso pokroić w kostkę. Łyżkę tłuszczu rozgrzać na patelni i smażyć mięso oraz krewetki. Doprawić solą, pieprzem i skórką z cytryny. Dodać pokrojoną cebulkę. Wszystko zalać bulionem, dodać groszek, zagotować. Dodać pastę rakową, gotować 3 minuty. Doprawić solą, pieprzem, dodać śmietanę. Na patelni roztopić łyżkę tłuszczu, zmieszać z makaronem.

Makaron wmieszać do krewetkowej patelni i podawać.

Dowiedz się więcej na temat: Krewetki z patelni

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje