Królik po hiszpańsku

Królik z ziemniakami
Królik z ziemniakami123RF/PICSEL

Składniki

  • 80 dag młodych ziemniaków
  • 1 sprawiony królik
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 6 gałązek tymianku
  • 25 dag kiełbasy chorizo
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 szkl. białego wina
  • 2 szkl. bulionu warzywnego
  • 30–40 dag pieczarek
  • 2–3 pomidory
  • 3 jagody jałowca
  • 2 listki laurowe
  • 1/2 pęczka natki
  • kilka źdźbeł szczypiorku
  • sól
  • pieprz
6 porcji

Sposób przygotowania

Duszony królik z cytryną i rozmarynemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?