Kruchy placuszek z musem

Ciasto à la tarta, popularne na zachodzie Polski, naszykujesz do pieczenia w 15 min!

Szarlotka
Szarlotka123RF/PICSEL

1. Mąkę posiekaj z masłem, cukrem, jajkiem i wodą. Zawiń w folię, włóż do lodówki na godz.

2. Jabłka umyj, obierz, pokrój w plasterki, usuwając gniazda nasienne. Połówki brzoskwiń zmiksuj na mus.

3. Ciasto rozwałkuj. Wylep nim natłuszczoną formę. Posyp odrobiną mąki z cukrem i cynamonem. Na cieście rozłóż jabłka, polej stopionym masłem i częścią musu. Piecz w 180ºC przez 30-40 min. Gotowe ciasto polej resztą musu.

Co warto zjeść rano?INTERIA.PL
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas