Reklama

Reklama

Kuchnia na cały tydzień

Smaczne i sycące potrawy. Przygotujesz je bez trudu!

Rolada z szynką

Składniki

  • 50 dag szpinaku
  • łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 3 jajka
  • łyżka mąki

Składniki - nadzienie

  • 6 jajek
  • 4 łyżki majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • 20 dag szynki konserwowej
  • 20 dag białego sera
  • łyżka chrzanu
  • cebula
  • kilka listków bazylii

Sposób przygotowania

1. Szpinak rozmroź, odcedź, przysmaż na maśle. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Ostudź, dodaj roztrzepane żółtka, mąkę. Białka ubij i dodaj do masy. Wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w temp. 180°C. 

2. Wyłóż na ściereczkę, zdejmij papier i zawiń w rulon. Jajka ugotuj na twardo. Posiekaj drobno oraz wymieszaj z majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Posmaruj roladę, wyłóż szynkę i zawiń. Posmaruj białym serem wymieszanym z chrzanem, solą i pieprzem. Posyp drobno posiekaną cebulą, udekoruj listkami bazylii. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje