Kukurydziany placek z szynką

Placek kukurydziany
Placek kukurydziany123RF/PICSEL

Składniki

  • 1,5 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 szkl. mąki kukurydzianej
  • 8 dag masła
  • 2 jajka
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1–2 łyżki zimnej wody
  • 1/4 łyżeczki kurkumy
  • sól

- farsz

  • 15 dag szynki
  • brokuł podzielony na różyczki
  • 3 oskrobane, pokrojone marchewki
  • 1 żółta papryka
  • 2 pomidory
  • 3/4 szkl. groszku mrożonego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml śmietany 12%
  • 1 jajko
  • 10 dag fety
  • 10 dag startego żółtego sera
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania

Jak zrobić pyszną, chrupiącą pizzę?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?