Reklama

Reklama

Kule faszerowane mięsem i serem

Tym obiadem zaskoczysz gości.

Składniki:

  • 4 okrągłe cukinie
  • 30 dag mięsa mielonego wołowowieprzowego
  • 2 cebule
  • 15 dag czarnych oliwek
  • 20 dag sera gouda
  • świeży rozmaryn
  • 3 łyżki oleju
  • sól pieprz

Przygotowanie:

1. Cebulę umyj, opłucz, pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso, sól, pieprz, wymieszaj. Smaż około 15 minut, cały czas mieszając. Cukinie umyj, odetnij górną część, wydrąż łyżeczką środek. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.

Reklama

2. Ser zetrzyj na tarce, oliwki pokrój w plasterki. W środkach cukini układaj farsz warstwami naprzemiennie: mięso, ser i pokrojone oliwki. Przykryj warzywa odkrojonymi końcówkami. Zapiekaj 30 minut.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje