Kulebiak ze szpinakiem i jajkiem

Kulebiak ze szpinakiem i jajkiem
Kulebiak ze szpinakiem i jajkiem123RF/PICSEL

Składniki:

  • 500 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 50g oleju
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 42 g drożdży
  • 1 żółtko do posmarowania
  • sezam do posypania
  • 1 kg mrożonego szpinaku
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3 cebule
  • sok z 1 małej cytryny
  • 250 g sera ricotta
  • 270 g sera feta
  • sól oliwa
  • 8 jaj na twardo

Przygotowanie:

Zmysłowe smaki: Tarta gruszkowo-migdałowaINTERIA.TVInteria.tv
Show
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?