Kuleczki ziemniaczano-twarogowe ze szpinakiem

Kuleczki ziemniaczane
Kuleczki ziemniaczanemateriały prasowe

Składniki

  • 250 g ugotowanych i utłuczonych ziemniaków
  • 150 g twarogu półtłustego, np. od OSM Piątnica
  • 1 jajko
  • 1 duża garść młodego szpinaku
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 płaska łyżeczek pieprzu grubo mielonego
  • mąka kukurydziana lub pszenna do obtoczenia kuleczek
  • sól do smaku
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 1 kubeczek jogurtu typu greckiego, np. od OSM Piątnica
  • 2 ząbki czosnku
  • sól do smaku

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?