Kurczak faszerowany grzybami
Jesienny obiad po grzybobraniu.

Składniki na 4 porcje:
- 4 filety z kurczaka,- 1 cebula,- 30 dag grzybów,- 10 dag startego parmezanu,- 150 ml bulionu drobiowego,- 2-3 łyżki oleju,- 1 łyżka masła,- sok z cytryny,- tymianek,- sól,- pieprz,- 1 brokuł
Przygotowanie:
1. Grzyby oczyścić, umyć i drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. W garnku lekko rozgrzać masło, zeszklić cebulkę, często mieszając. Dodać grzyby, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Całość dusić, mieszając około 20 minut. Gdy chwilkę ostygną, wymieszać z parmezanem.
2. Filety umyć, osuszyć, wyciąć w nich kieszonki. Skropić sokiem z cytryny. Napełnić farszem, spiąć dokładnie wykałaczkami.
3. Rozgrzać olej, obsmażyć mięso, dodać bulion, dusić około 15 minut. Ugotować brokuły w lekko osolonej wodzie lub na parze.