Kurczak po bawarsku w piwie

Wyjątkowo łatwy przepis.

Składniki:

  •  1 kurczak
  • Sól, pieprz
  • Słodka papryka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 500 ml ciemnego piwa
  • 200 g pieczarek
  • 1 por
  • 2 cebule
  • 3 pomidory

Reklama

Przygotowanie:

Kurczaka rozciąć na pół. Natrzeć solą pieprzem i papryką, skropić olejem. Ułożyć w brytfannie, wlać połowę piwa i piec w temperaturze 200 st. C. ok. 90 minut. Pieczarki, pora, cebulę i pomidory pokroić. Dodać po 30 minutach pieczenia. Doprawić solą i pieprze. 10 minut przed końcem pieczenia wlać pozostałe piwo.



Dowiedz się więcej na temat: kurczak

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje