Kurczak słodko-kwaśny
To światowy hit, który przywędrował do nas z kuchni azjatyckiej - podawany z białym ryżem, jest popularnym daniem na Dalekim Wschodzie. To w gruncie rzeczy bardzo prosty sposób na sycący posiłek, który - choć łączy w sobie różne smaki - podbił podniebienia wielu! By przygotować samodzielnie kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, wystarczy parę chwil - wbrew pozorom, przyrządza się je w kilkanaście minut. Poznajcie nasz przepis!

Składniki
- 350 g piersi kurczaka
- czerwona papryka
- marchewka
- 1/4 ananasa
- łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki startego świeżego imbiru
- 3 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki cukru trzcinowego
- szczypta białego pieprzu
- łyżka oleju roślinnego
- 3 łyżki ketchupu
Jak smacznie je ze sobą połączyć? Zobacz dokładną instrukcję: