Kurczak wędzony z fasolką szparagową
Wykwintna sałatka.
- 0,5 kg wędzonej piersi z kurczaka,
- 30 dag zielonej fasolki szparagowej,
- 15 dag żółtego sera,
- 2 pomidory,
- kilka listków rukoli,
- sól, pieprz,
- 3 łyżki oleju
Przygotowanie:
Fasolkę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki. Ugotować w osolonym wrzątku, schłodzić w zimnej wodzie, aby nie straciła koloru. Kurczaka pokroić w plasterki, ser zetrzeć, pomidory pokroić w cząstki. Fasolkę wymieszać z serem, doprawić solą i pieprzem, polać olejem, wymieszać. Wszystkie składniki sałatki wyłożyć dekoracyjnie na talerz, podawać.
Czas przygotowania 30 min. Przepis na 4 osoby.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!