Kurczak wędzony z fasolką szparagową
Wykwintna sałatka.

Składniki:
- 0,5 kg wędzonej piersi z kurczaka, - 30 dag zielonej fasolki szparagowej, - 15 dag żółtego sera, - 2 pomidory, - kilka listków rukoli, - sól, pieprz, - 3 łyżki oleju
Przygotowanie:
Fasolkę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki. Ugotować w osolonym wrzątku, schłodzić w zimnej wodzie, aby nie straciła koloru. Kurczaka pokroić w plasterki, ser zetrzeć, pomidory pokroić w cząstki. Fasolkę wymieszać z serem, doprawić solą i pieprzem, polać olejem, wymieszać. Wszystkie składniki sałatki wyłożyć dekoracyjnie na talerz, podawać.Czas przygotowania 30 min. Przepis na 4 osoby.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!