Reklama

Reklama

Kwaśna zupa gulaszowa

Pyszna i zdrowa. Palce lizać!

Czas przyrządzenia: 100 minut
Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 600 g szynki
  • 2 cebule
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 400 g kiszonej kapusty
  • 1,5 l bulionu
  • 600 g ziemniaków
  • liście laurowe, olej
  • sól, pieprz, papryka, śmietana

Sposób przygotowania

Mięso pokrój w kostkę, przesmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj posiekane cebule i czosnek, smaż 5 minut. Wlej bulion. Gotuj zupę z dodatkiem 2-3 liści laurowych około 60 minut. 

Dodaj posiekaną kapustę. Gotuj 30 minut. Pod koniec wrzuć pokrojone i ugotowane osobno ziemniaki oraz koncentrat. Dopraw solą, papryką i pieprzem. Podawaj ze śmietaną.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje