Kwaśna zupa gulaszowa
Pyszna i zdrowa. Palce lizać!

Składniki
- 600 g szynki
- 2 cebule
- ząbek czosnku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 400 g kiszonej kapusty
- 1,5 l bulionu
- 600 g ziemniaków
- liście laurowe, olej
- sól, pieprz, papryka, śmietana
6 porcji
Sposób przygotowania
Mięso pokrój w kostkę, przesmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj posiekane cebule i czosnek, smaż 5 minut. Wlej bulion. Gotuj zupę z dodatkiem 2-3 liści laurowych około 60 minut. Dodaj posiekaną kapustę. Gotuj 30 minut. Pod koniec wrzuć pokrojone i ugotowane osobno ziemniaki oraz koncentrat. Dopraw solą, papryką i pieprzem. Podawaj ze śmietaną.