Lasagne

Specjał kuchni włoskiej bardzo dobrze przyjął się też w naszym kraju
Specjał kuchni włoskiej bardzo dobrze przyjął się też w naszym kraju123RF/PICSEL

Składniki

  • 600 ml mleka
  • 2 żółtka jaj
  • 200 g żółtego sera
  • 1/3 kostki masła
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • szczypta pieprzu
4

Składniki

  • 300 g żółtego sera
  • 500 g mięsa mielonego (np. łopatki)
  • 3-4 pieczarki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 puszki pomidorów
  • 4 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
  • 250 g makaronu lasagne (to zwykle pół standardowego opakowania)
  • olej lub masło klarowane do smażenia
  • sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie
1 godz. 0 min
4
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?