Łatwe domowe sajgonki

Sajgonki w cieście ryżowym
Sajgonki w cieście ryżowym123RF/PICSEL

Zawijaski z makaronem ryżowym

Składniki

  • 20 dag makaronu ryżowego
  • 1 średni ogórek sałatkowy
  • 2 niewielkie marchewki
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1 cebulka
  • jasny sos sojowy
  • 4-5 gałązek świeżej mięty
  • 24 średnie arkusze (śr. 22 cm) papieru ryżowego
6 porcji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Sajgonki Zmysłowe smakiInteria.tv
Sajgonki z mięsem
Sajgonki z mięsem123RF/PICSEL

Roladki z mięsem mielonym

Składniki

  • 1 cebulka
  • 1 marchewka
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 chili
  • 35 dag mielonej karkówki
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 10 dag ugotowanego makaronu ryżowego
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 24 małe arkusze papieru ryżowego
  • olej roślinny
  • do smażenia
6 porcji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Sajgonki Zmysłowe smakiInteria.tv
Sajgonki
Sajgonki123RF/PICSEL

Rulony z wędzonym indykiem

Składniki

  • papryka
  • 1 mała główka sałaty masłowej
  • 1 podwójny filet z kurczaka (upieczony albo ugotowany)
  • 3 garści mieszanki kiełków
  • 6-8 suszonych grzybów mun
  • 24 średnie arkusze (śr. 22 cm) papieru ryżowego
  • sos sojowy
  • biały pieprz
  • chili w proszku

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Sajgonki Zmysłowe smakiInteria.tv
Pakieciki z kurczakiem
Pakieciki z kurczakiem123RF/PICSEL

Pakieciki warzywno-drobiowe

Składniki

  • 1 marchewka
  • 1 mała cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki świeżo startego imbiru
  • 20 dag wędzonego fileta z indyka
  • 16 średnich arkuszy (śr. 22 cm) papieru ryżowego
  • ciemny sos sojowy
  • olej roślinny do smażenia

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Sajgonki Zmysłowe smakiInteria.tv
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?