Łatwy przepis na morelowe babeczki
Wystarczy upiec tradycyjne muffinki, a następnie nieco je wydrążyć i napełnić owocami.
Krok 1.
Wymieszaj 20 dag mąki pszennej, 10 dag cukru, 3 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżeczkę sody i szczyptę soli.
Krok 2.
W drugim naczyniu wymieszaj 8 dag stopionego masła ze 150 ml mleka i 2 jajkami. Zawartość obu naczyń połącz, mieszając łyżką.
Krok 3.
Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Napełnij je ciastem do 3/4 wysokości. Piecz 25 min w 180 st. Wystudź babeczki na kratce.
Krok 4.
Łyżeczką (najlepiej do wycinania kulek z arbuza) wytnij wgłębienia w każdej babeczce. Nałóż w nie pokrojone morele.