Leche frita: Deser ze smażonego mleka
Jeden z najpopularniejszych deserów kuchni hiszpańskiej, który swoim smakiem zdobył uznanie milionów ludzi na całym świecie! Odrobina skrobi ziemniaczanej w połączeniu z cukrem, mlekiem i wanilią - to podstawa tego wybornego deseru, jednak to nie koniec: piankowe kosteczki trzeba jeszcze je panierować i podsmażyć na oliwie. W ten sposób uzyskujemy przepyszne, delikatne słodycze, których smak zaskoczy wszystkich. Poznajcie nasz szybki przepis na leche frita.

Składniki
- 0,5 szklanki skrobi ziemniaczanej
- 3 szklanki mleka 3,2%
- 0,5 szklanki cukru
- laska wanilii
- 2 roztrzepane jajka
- 1 szklanka bułki tartej
- cukier puder i cynamon
- oliwa z oliwek
W jaki sposób połączyć je ze sobą, aby powstała słodka przekąska? Tylko spójrz: