Leczo, jakiego nie jadłaś!

Leczo z pieczarkami
Leczo z pieczarkami123RF/PICSEL

Leczo z dodatkiem pieczarek i cukinii

Składniki

  • 2 czerwone papryki,
  • 2 żółte papryki
  • 2 małe cukinie
  • 4 pomidory
  • 2 cebule
  • 8–10 pieczarek,
  • 1/2 szkl. gęstego przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki oleju
  • mielona papryczka chili
  • mielona słodka papryka
  • sól
  • pieprz
  • suszone oregano
4 porcji

Sposób przygotowania

Jak zrobić leczo z cukiniiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Zupa z fasolą
Zupa z fasolą123RF/PICSEL

Błyskawiczne leczo z fasolą

Składniki

  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • po 2 czerwone i żółte papryki,
  • 1 podłużna zielona papryka
  • 2 puszki drobnej białej fasoli,
  • 5 pomidorów
  • 2 łyżki oleju
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • sól, pieprz,
  • suszony tymianek
  • mielona słodka i ostra papryka
6 porcji

Sposób przygotowania

Prosty przepis na wyborne leczoInteria KulinariaInteria Kulinaria
Leczo
Leczo123RF/PICSEL

Pachnące wędzonką

Składniki

  • 40 dag mieszanych wędzonych wędlin (np. kiełbasy, boczku)
  • 1/3 szkl. oleju
  • 3 średnie cebule
  • 5 papryk
  • 8–10 pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • tymianek
  • mielona słodka i ostra papryka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Jak zrobić leczo z cukiniiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?