Reklama

Reklama

Leczo z kiełbasą

W letnim jadłospisie - pozycja obowiązkowa!

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 3 papryki
  • 2 cebule
  • 4 pomidory (najlepiej malinowe)
  • 2 pętka kiełbasy
  • łyżka oleju
  • sól, pieprz
  • ostra i słodka papryka
  • oregano
  • bazylia

Reklama

Przygotowanie:

Cukinie obierz, pokrój w kostkę. Papryki oczyść, pokrój w kostkę. Cebule obierz, posiekaj. Pomidory umyj, pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój na kawałki.

Olej rozgrzej w garnku, zeszklij cebule. Dodaj kiełbasę i papryki, podsmaż. Dodaj pomidory, zagotuj. Dodaj cukinie, przypraw, przykryj, gotuj na małym ogniu 25 min.


Dowiedz się więcej na temat: leczo | olej

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje