Lekka zupa brokułowa z białą kaszą gryczaną

Smaczna i pożywna!

Zupę możesz podać z grzankami
Zupę możesz podać z grzankami123RF/PICSEL

Składniki:

  • 3/4 szklanki kaszy gryczanej niepalonej
  • 1 brokuł, podzielony na różyczki
  • 2 marchewki pokrojone na kawałki
  • 1 korzeń selera, pokrojony w kostkę
  • 1 kalarepa, pokrojona w kostkę
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz sos sojowy do smaku
  • 1/2 szklanki śmietany 18 proc.
  • posiekana natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:

1. Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Warzywa ugotuj w 2 litrach wody. Dopraw do smaku czosnkiem, sosem sojowym i przyprawami, zblenduj. Śmietanę wymieszaj w garnuszku z łyżką gorącej zupy. Dodaj do garnka i gotuj jeszcze przez 1-2 minuty.

2. Zupę podawaj z kaszą, posypaną natką pietruszki.

Zmysłowe smaki: Makrela w aromatycznym sosie pomidorowymInteria.tv
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas