Reklama

Reklama

Lekkie ryby na cztery sposoby

Będą wyjątkowo smaczne!

Dorsz pod ziołową pierzynką

Składniki

  • 80 dag filetów z dorsza
  • sok z 1/2 cytryny
  • 5 łyżek musztardy miodowej
  • 1 łyżka musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy)
  • 7 łyżek posiekanych ziół (bazylii, koperku, natki pietruszki)
  • 4 łyżki drobniutko posiekanych migdałów
  • 1 czerstwy tost
  • 1/4 kostki masła
  • sól, biały pieprz
  • tłuszcz do formy

Sposób przygotowania

1. Filety, opłucz, wytrzyj do sucha. Skrop sokiem z cytryny i posyp solą oraz białym pieprzem. Formę posmaruj tłuszczem. Obie musztardy połącz z ziołami oraz pokruszonym drobniutko tostem i migdałami. Przypraw solą. 

2. Filet pokrój na 4 porcje. Ułóż je w przygotowanej formie. Obłóż masą ziołową oraz kawałeczkami masła. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Piecz ok. 20 minut. Udekoruj.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje