Lekkie ryby na cztery sposoby

Dorsz w ziołach
Dorsz w ziołach123RF/PICSEL

Dorsz pod ziołową pierzynką

Składniki

  • 80 dag filetów z dorsza
  • sok z 1/2 cytryny
  • 5 łyżek musztardy miodowej
  • 1 łyżka musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy)
  • 7 łyżek posiekanych ziół (bazylii, koperku, natki pietruszki)
  • 4 łyżki drobniutko posiekanych migdałów
  • 1 czerstwy tost
  • 1/4 kostki masła
  • sól, biały pieprz
  • tłuszcz do formy

Sposób przygotowania

Przepis na dorsza z topinamburemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Karp
Karp123RF/PICSEL

Karp w sosie cebulowym

Składniki

  • 1 kg filetów z karpia
  • sok z 1/2 cytryny
  • 10 średnich cebul
  • 4 łyżki masła
  • 1 łyżka miodu
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sos sojowy
  • sól, pieprz
  • ostra papryka w proszku
  • mąka do panierowania
  • olej do smażenia ryby
6 porcji

Sposób przygotowania

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?