Reklama

Reklama

Letni serniczek na zimno

Doskonały deser na upalne, letnie dni. Serniczek na zimno z dodatkiem bananów i malin, nie tylko osłodzi, ale i ochłodzi podniebienie każdego łasucha.

Czas przyrządzenia: 30 min
Składniki dla: 10 porcji

Składniki

  • 15 dag herbatników maślanych
  • 3 dag masła
  • 3 łyżeczki żelatyny, pół cytryny
  • 3-4 banany
  • 30 dag naturalnego serka homogenizowanego
  • 10 dag cukru
  • 35 dag kremówki 36 proc.
  • maliny

Sposób przygotowania:

1. Pokruszone herbatniki zagnieć z masłem. Wylep dno tortownicy. Odstaw do stężenia. Żelatynę rozpuść w odrobinie ciepłej wody. Banany obierz, pokrój, skrop sokiem z cytryny, rozmiksuj. Serek połącz z rozpuszczoną żelatyną. Miksując, dodawaj rozdrobnioną masę bananową oraz cukier. 

2. Kremówkę ubij na sztywno. Połącz z masą serową. Dodaj garść opłukanych malin, wymieszaj delikatnie. Wyłóż masę na spód z ciasteczek. Odstaw na kilka godzin do stężenia. Udekoruj owocami. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje