Reklama

Reklama

Locavore: Nowy trend w żywieniu

Nowa moda w ekologicznym nurcie od pewnego czasu przybiera na sile. Czym jest Locavore i co właściwie oznacza "bycie locavore"?

Locavore: czy słyszeliście już o tym trendzie żywieniowym? Jego główną cechą jest sięganie po produkty krajowe przyjazne dla środowiska, uprawiane na lokalnych gospodarstwach.

Przyczynia się do dbałości o zrównoważony rozwój planety i poprawę naszej kondycji. "Bycie locavore" oznacza stosowanie diety opartej na sezonowych warzywach i owocach.

Jakie korzyści z tego płyną? Przede wszystkim zmniejszają się nakłady przeznaczane na transport produktów na duże odległości, co korzystnie wpływa na emisję CO2. Ponadto, kupując u lokalnych rolników możemy mieć gwarancję świeżych i ekologicznie hodowanych warzyw i owoców.

Dlaczego jeszcze warto przestawić się na locavore? Zobacz film!

Reklama

***Zobacz także***

x-news/INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje