Lukrowany placek z imbirem

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 1,2 kg jabłek
  • 5-6 łyżek soku z cytryny
  • 20 dag cukru
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 40 dag mąki pszennej
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 20 dag masła
  • 2 jajka, szczypta soli
  • 2 czubate łyżki świeżo startego imbiru
  • 3 łyżki rumu
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 5 dag płatków migdałowych
  • 10 dag cukru pudru
  • tłuszcz i tarta bułka do blachy
  • trochę mąki do oprószenia stolnicy
12 porcji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Lukier plastycznyZmysłowe smakiInteria.tv
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?