Makaron w sosie orientalnym

Smakuje jak w orientalnej restauracji!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Szalotki oraz czosnek obierz, drobno posiekaj. Paprykę rozetnij, oczyść z pestek, strąk opłucz,osusz, pokrój w paseczki. Na dużej patelni rozgrzej olej. Zrumień na nim mielone mięso. Dodaj szalotki oraz czosnek i paprykę. Chwilę razem podsmaż na dużym płomieniu. Potem dołóż pastę paprykową. Dolej 350 ml gorącej wody. Wsyp bulion. Całość przypraw solą oraz pieprzem.Duś ok. 10 minut.

2. Makaron wrzuć na posolony wrzątek. Ugotuj według przepisu na opakowaniu.Odcedź, osącz. Fasolę przełóż na sitko. Poczekaj,aż dobrze ocieknie z zalewy. Mięsny sos wymieszaj z fasolą oraz makaronem. Chwilę razem podgrzej. Ew.ponownie przypraw. Posyp posiekanymi pistacjami.

Orientalna zupa z kurczakiemInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas