Reklama

Reklama

Makaron z tuńczykiem

Spaghetti z sosem pomidorowym to klasyk, który nigdy się nie nudzi. Dzięki temu jest bardzo podatny na eksperymenty. Tym razem, mięso mielone zamieniliśmy na puszkę tuńczyka.

Czas przyrządzenia: 20 minut

Składniki

  • makaron spaghetti
  • puszka tuńczyka
  • szklanka passaty pomidorowej
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • oliwki lub kapary (opcjonalnie)
  • świeża bazylia

Makaron ugotuj według przepisu. 

Rozgrzej w rondlu oliwę, wlej passatę, dodaj przyprawy i sprasowany czosnek. Gdy sos zacznie bulgotać, dorzuć rozdrobnionego tuńczyka.

Wymieszaj z makaronem. Dekoruj bazylią i oliwkami lub kaparami.

***

Zobacz także:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: spaghetti

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy