Makaron ze smażonym tofu, rzodkiewką oraz dressingiem z chrzanu

Makaron ze smażonym tofu, rzodkiewką oraz dressingiem z chrzanu
Makaron ze smażonym tofu, rzodkiewką oraz dressingiem z chrzanumateriały prasowe

Składniki

  • 2 łyżki oleju ryżowego
  • kawałek imbiru wielkości 1/2 kciuka drobno poszatkowany
  • 1 drobno poszatkowany ząbek czosnku
  • 1-2 drobno poszatkowane czerwone papryczki chilli (z pestkami lub bez)
  • 100 g naturalnego tofu pokrojonego w dość drobną kostkę
  • 1 marchewka pokrojona w plasterki
  • 1/2 pora (ok. 100 g) pokrojonego w plasterki
  • 100 g brokułu podzielonego na małe różyczki
  • 4-5 łyżek dobrej jakości sosu sojowego (bez glutaminianu sodu)
  • 1 łyżka oleju z prażonych ziaren sezamu
  • 1 łyżeczka syropu klonowego lub ksylitolu
  • 1 łyżka chrzanu
  • ocet jabłkowy do smaku
  • 100 g makaronu z brązowego ryżowego (wstążki) przygotowanego zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  • 1/2 pęczka rzodkiewek pokrojonych w ćwiartki

Przygotowanie

Jem (to co) kocham i chudnę
Jem (to co) kocham i chudnęmateriały prasowe
Zmysłowe smaki: Makaron z mulami i pomidorami Zmysłowe smakiInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?