Makaron ze szpinakiem i łososiem
Szybki i prosty w przygotowaniu.
Składniki:
●200 g makaronu
●pęczek świeżego szpinaku
●czerwona cebula
●ząbek czosnku
●filet z łososia
●1/2 cytryny
●olej
●sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju.
2. Dodaj posiekany szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Duś do wyparowania wody, po czym połącz z ugotowanym makaronem.
3. Na tarce o drobnych oczkach zetrzyj skórkę z 1/2 cytryny. Łososia natrzyj solą, pieprzem i startą skórką. Obficie skrop sokiem z cytryny. Rybę piecz w temperaturze 200ºC przez około 20 minut.
4. Na talerzu ułóż makaron ze szpinakiem, a na nim pokrojone kawałki ryby.