Makaronowy przysmak
Wiesz jak smakuje taki makaron? Jest naprawdę smaczny!
Sposób przygotowania
1. Zmiksuj składniki marynaty. Mięso umyj i przekrój na 2 płaty. Każdy posmaruj marynatą i zawiń w folię aluminiową. Odstaw na 30 minut. Zrób sos: musztardę wymieszaj z rozmarynem i octem. Powoli wlej oliwę, energicznie ucierając. Makaron wrzuć do lekko osolonej wrzącej wody, gotuj, aż będzie miękki, ale nie rozgotowany. Odcedź i przelej zimną wodą.
2. Mięso w folii włóż do żaroodpornego naczynia. Podlej odrobiną wody i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 ºC. Piecz 30 minut. Wyjmij, ostudź i pokrój. Ser pokrusz lub pokrój na kawałeczki. Cebulę i paprykę oczyść, posiekaj. Pomidorki umyj, przekrój na połówki i wymieszaj z selerem.
3. Przygotowane składniki połącz z makaronem, delikatnie przemieszaj. Polej sosem, przełóż do schłodzonej miski, ew. udekoruj bazylią.