Reklama

Reklama

Makrelowa sałatka

Ryb w naszej diecie jest ciągle za mało. Dlatego dzisiaj polecamy przepis na sałatkę z makreli. Jest smaczna i odżywcza, a zrobienie jej nie wymaga wielkiego wysiłku.

Składniki:


  • 1 wędzona makrela
  • szklanka ugotowanego bezglutenowego makaronu
  • ½ szklanki zielonego groszku
  • 2 łyżki majonezu
  • natka pietruszki albo koperek
  • sól
  • pieprz
  • odrobina curry
  • opcjonalnie oliwki

Reklama


Sposób przygotowania:

Makrelę obieramy z ości, drobno kroimy, dodajemy ugotowany i ostudzony makaron, majonez, groszek i przyprawy, doprawiamy do smaku. Podajemy na grzankach z pieczywa bezglutenowego lub z pieczywem ryżowym.

Dowiedz się więcej na temat: sałatka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje