Makrelowa sałatka
Jemy za mało ryb - tak pokazują najnowsze badania. Jeśli chcemy cieszyć się dobrym zdrowiem, postarajmy się, by na stałe zagościły w naszym jadłospisie. Oto przepis na sałatkę z makreli.
Składniki:
- 3/4 szklanki mięsa z wędzonej makreli
- 1 ugotowana marchewka
- kawałek ugotowanego selera
- 2 jajka na twardo
- 1 jabłko
- pieprz
- szczypiorek lub koperek
- majonez
Sposób przygotowania:
Jarzyny ugotować z dodatkiem łyżeczki Vegety,po ugotowaniu pokroić je w drobną kostkę, podobnie jajka. Pokrojone składniki połączyć z rybą, majonezem, posiekaną zieleniną, grubo utartymi jabłkami i przyprawami, wymieszać. Podawać z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami, albo z bezglutenowym pieczywem.