Malinowe bukieciki

Deser dla całej rodziny.

Deser z malinami i płatkami migdałowymi
Deser z malinami i płatkami migdałowymi 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 kg twarogu sernikowego
  • 7 jajek
  • szklanka cukru pudru
  • 25 dag masła
  • 2 łyżki kaszy manny
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • budyń waniliowy
  • 20 dag mrożonych malin
  • 3 łyżki cukru

Przygotowanie:

1. Białka oddziel od żółtek. Masło utrzyj do białości. Dodawaj po jednym żółtku, po łyżce cukru, ucieraj. Twaróg zmiel. Dodawaj po łyżce twarogu do masy. Ucieraj lub zmiksuj. Mąkę wymieszaj z kaszą manną, proszkiem do pieczenia i budyniem. Stopniowo dodawaj do masy, ucieraj, aż wszystkie składniki się połączą.

2. Białka ubij ze szczyptą soli. Dodaj do masy. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę. Maliny zmiksuj, przetrzyj przez sitko, wymieszaj z cukrem, polej ciasto. Sernik piecz 50 minut w temperaturze 180˚C. Pozostaw w piekarniku, by ostygł.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas