Maluch w świecie szpinaku i brukselki
Jak przekonać pociechy do zdrowego jedzenia – szpinaku, jarmużu czy brukselki – i sprawić, by choć na chwilę zapomniały o uwielbianych chipsach i coli?
SGTiR zaprasza na seminarium naukowe z cyklu Jedz na zdrowie - pt. "Żywność dla dzieci". Dr inż. Stanisław Kalisz podpowie, jak sprytnie przemycić do dziecięcej diety zdrowe i pełnowartościowe przekąski. Seminarium odbędzie się 21 maja (w sobotę) o godzinie 13:15 w Szkole Głównej Turystyki i Rekreacji w Warszawie.
Program seminarium poruszy najbardziej interesujące tematy związane z żywieniem dzieci i niemowląt - począwszy od podstaw biologicznych i kulturowo-społecznych - po regulacje prawne i znakowanie. Dr inż. Stanisław Kalisz, od lat zajmujący się tematyką żywienia najmłodszych, przybliży słuchaczom kwestie związane z technologią produkcji żywności dla dzieci i niemowląt oraz opowie, dlaczego zapewnienie wysokiej jakości żywności dla najmłodszych jest takie ważne.
Stanisław Kalisz - dr inż. nauk rolniczych w zakresie technologii żywności i żywienia. Absolwent Wydziału Technologii Żywności Akademii Rolniczej we Wrocławiu, obecnie pracownik Wydziału Nauk o Żywności SGGW, członek Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.
Seminarium z cyklu Jedz na zdrowie, pt. "Żywność dla dzieci" odbędzie się w sobotę, 21 maja 2016 r., o godz. 13:15 w Szkole Głównej Turystyki i Rekreacji w Warszawie, ul. Stokłosy 3 (sala nr 131).