Marchewkowe specjały

Są zdrowe i lekkostrawne. Marchewki mogą stanowić bazę wielu pysznych dań. Oto kilka sprawdzonych receptur!

Marchewka sprawdzi się jako dodatek lub baza do wielu tradycyjnych dań.
Marchewka sprawdzi się jako dodatek lub baza do wielu tradycyjnych dań.123RF/PICSEL

Marchewka zawiera szereg składników, które pozytywnie wpływają na wygląd naszej skóry oraz kondycję naszych oczu.

Dieta bogata w beta-karoten pomaga też pozbyć się z organizmu szkodliwych wolnych rodników, które są przyczyną wielu schorzeń.

Błonnik zawarty w marchewce pomaga regulować procesy trawienne - dobrze wpływa na wątrobę, pomaga leczyć z zaparć i niestrawności.

Po marchewkę mogą bez ograniczeń sięgać również osoby będące na diecie odchudzającej. I choć wygląda niepozornie, można wyczarować z niej naprawdę wiele smacznych i zdrowych potraw.

Martyna Chomacka zdradziła przepisy na pyszności zrobione z tych warzyw. Co zaserwowała? Zobacz film!

x-news/INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas