Marokański tagine z kurczakiem i śliwkami kalifornijskimi

Tagine
Taginemateriały prasowe

Składniki

  • 8 udek z kurczaka
  • 1 średnia pokrojona biała cebula
  • 1 główka czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka zmielonego kminu rzymskiego
  • 1 świeża czerwona papryka lub ½ łyżeczki suszonych płatków chilli
  • 1 łyżka suszonej mięty
  • 400 g (puszka) pokrojonych pomidorów
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 cytryna
  • 1 kostka rosołowa z kurczaka rozpuszczona w 400 ml wody
  • 300 ml soku ze Śliwek Kalifornijskich
  • 6 suszonych moreli
  • 6 śliwek kalifornijskich
  • 10 dużych zielonych oliwek
  • 1 garść świeżej mięty
  • 40 g pokruszonych migdałów
4 porcji

Sposób przygotowania

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?