Marokańskie pulpeciki z kaszą bulgur
W aromatycznym i gęstym sosie pomidorowym będą smakować każdemu miłośnikowi wyrazistej kuchni.
Sposób przygotowania
1. Kaszę bulgur gotujemy według instrukcji na opakowaniu
2. Wszystkie składniki na klopsiki mieszamy ze sobą i formujemy klopsiki.
3. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
4. Na tej samej patelni przygotowujemy sos. Smażymy cebulę z czosnkiem aż się delikatnie zarumieni. Dodajemy pomidory, kumin, paprykę w proszku i sól.
5. Dodajemy pulpety i gotujemy pod przykryciem przez 20 minut.
6. Na osobnej patelni przygotowujemy zielone papryczki. Rozgrzewamy suchą patelnię i smażymy papryczki aż lekko zmiękną i nabiorą koloru. Połowę dodajemy do sosu i dusiły jeszcze 10 minut.