Marokańskie pulpeciki z kaszą bulgur

W aromatycznym i gęstym sosie pomidorowym będą smakować każdemu miłośnikowi wyrazistej kuchni.

Pulpeciki z sosem
Pulpeciki z sosemmateriały prasowe

Sposób przygotowania

1. Kaszę bulgur gotujemy według instrukcji na opakowaniu

2. Wszystkie składniki na klopsiki mieszamy ze sobą i formujemy klopsiki.

3. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

4. Na tej samej patelni przygotowujemy sos. Smażymy cebulę z czosnkiem aż się delikatnie zarumieni. Dodajemy pomidory, kumin, paprykę w proszku i sól.

5. Dodajemy pulpety i gotujemy pod przykryciem przez 20 minut.

6. Na osobnej patelni przygotowujemy zielone papryczki. Rozgrzewamy suchą patelnię i smażymy papryczki aż lekko zmiękną i nabiorą koloru. Połowę dodajemy do sosu i dusiły jeszcze 10 minut.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas