Marokańskie pulpeciki z kaszą bulgur

Pulpeciki z sosem
Pulpeciki z sosemmateriały prasowe

Składniki

  • 200 g kaszy bulgur (np. marki Halina BIO)
  • 500 g wołowiny mielonej
  • 1 cebula drobno posiekana
  • 2 łyżeczki kuminu w całości,
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
  • 1 łyżka świeżej posiekanej kolendry
  • 1 łyżka świeżej posiekanej pietruszki
  • 1 łyżka startego imbiru
  • 3 ząbki czosnku drobno posiekane
  • Sól, pieprz
  • 2 puszki krojonych pomidorów
  • 1 cebula drobno posiekaną
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1/2 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka posiekanej kolendry
  • 1 garść drobnej zielonej papryki

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?