Maślankowe racuszki

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Krem: z proszku budyniowego, cukru oraz mleka ugotuj gęsty budyń. Wystudź go. Potem utrzyj z masłem oraz sokiem i skórką z cytryny na puszysty krem.Racuchy: masło stop, przestudź. Jajko ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj masło oraz maślankę. Dosyp mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaj mikserem. Na patelni porcjami rozgrzewaj olej.Łyżką nakładaj ciasto i formuj cienkie racuchy. Smaż je na złoty kolor z obu stron (w sumie zajmie to ok. 10 minut).Gotowe racuchy podawaj przełożone kremem. Udekoruj np. skórką z cytryny pokrojoną w paseczki.

Jak zrobić racuchy z jabłkami?Interia Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas