Mazurek kajmakowy od Ewy Wachowicz. Zachwyca dekoracjami

Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na pyszny mazurek
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na pyszny mazurek Pawel WodzynskiEast News

Ewa Wachowicz opublikowała przepis na wielkanocny mazurek. Fani komplementują wypiek i gwiazdę

Łapcie przepis na Wielkanocny mazurek kajmakowy.

Jak przygotować mazurek kajmakowy z przepisu Ewy Wachowicz? 

Zobacz również:

    Składniki

    • 200 g Mąki ze Smokiem pszennej tortowej typ 450
    • 2 łyżki cukru pudru
    • 1 szczypta soli
    • 1 żółtko
    • 2 łyżki bardzo zimnej wody
    • 100 g zimnego masła
    • 1 białko do sklejenia i posmarowania ciasta
    • dżem z czarnej porzeczki
    • 1 puszka gotowego kajmaku lub mleka skondensowanego słodzonego
    • 200 g mąki pszennej tortowej typ 450
    • 2 łyżki cukru pudru
    • 1 szczypta solii
    • 1 żółtko
    • 2 łyżki bardzo zimnej wody
    • 100 g zimnego masła
    • 1 białko do sklejenia i posmarowania ciasta
    • dżem z czarnej porzeczki
    • 1 puszka gotowego kajmaku lub mleka skondensowanego słodzonego
    • prażone migdały i pestki dyni
    • kandyzowana skórka pomarańczowa. 
    „Ewa gotuje”: Makowiec z kratkąPolsat