Przepyszna sałatka Ewy Wachowicz na Wielkanoc. Przygotujesz ją w 10 minut!

Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami, a więc warto już teraz pomyśleć o potrawach, które podamy na stół. Podpowiadamy, jaka sałatka będzie idealna na Wielkanoc, a zarazem obłędnie pyszna i prosta w przygotowaniu. Przepis pochodzi od samej Ewy Wachowicz.

Ewa Wachowicz na Wielkanoc poleca prostą, a pyszną sałatkę warstwową
Ewa Wachowicz na Wielkanoc poleca prostą, a pyszną sałatkę warstwową123RF/PICSEL

W Święta Wielkanocne poza tradycyjnymi potrawami jak jajka, żurek, barszcz biały czy dania mięsne, nie może zabraknąć również sałatek. Poza klasyczną jarzynową warto też spróbować innych, równie smacznych, a bardzo prostych w przygotowaniu. Oto jaką proponuje jedna z najbardziej znanych w Polsce kucharek - Ewa Wachowicz. Sałatka, którą poleca zrobić na Wielkanoc, z pewnością posmakuje całej rodzinie oraz gościom. Jak ją wykonać?

Sałatka na Wielkanoc z przepisu Ewy Wachowicz. Genialna w smaku i banalna w przygotowaniu

Ewy Wachowicz na Wielkanoc proponuje wykonać prostą, warzywną sałatkę warstwową. Dziennikarka radzi, aby do jej przygotowania użyć najlepszej jakości produktów, nabytych u sprawdzonych dostawców. Dzięki temu jej smak będzie jeszcze lepszy i z pewnością wszystkim posmakuje. Oto co będzie potrzebne do jej przygotowania.

  • kapusta pekińska - 1/2 główki 
  • 2 pomidory
  • cebula - 1 sztuka
  • ogórek świeży - 1 sztuka
  • szczypiorek - 1 sztuka
  • 3 jajka
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 200 g sera żółtego
  • sól, pieprz do smaku

Jak przygotować wielkanocną sałatkę Ewy Wachowicz?

Aby przygotować błyskawiczną sałatkę warzywną przepisu Ewy Wachowicz należy:

  • Jajka ugotować na twardo, obrać.
  • Ser żółty zetrzeć na tarce.
  • Kapustę pekińską poszatkować. 
  • Pomidory i ogórka pokroić w niewielką kostkę.
  • Cebulę posiekać drobno.
  • Warzywa układamy warstwowo w szklanej misce, zaczynamy od kapusty pekińskiej.
  • Na warstwach z warzyw posypać szczypiorek.
  • Jajka pokroić w kostkę i ułożyć na wierzchu.
  • Następnie polać warstwą majonezu i doprawić do smaku.
  • Na samym końcu posypać startym żółtym serem.
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas