Reklama

Reklama

Medaliony wieprzowe

Najlepiej smakują w towarzystwie ziemniaków.

Składniki

  • 700 gr. polędwiczek wieprzowych
  • masło klarowane
  • 1 duża cebula
  • mąka pszenna
  • Sól, Pieprz, zioła, przyprawy do mięsa

Sposób przygotowania

Polędwiczki pokroić w 2 cm medaliony. Umyć dokładnie i osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i obtoczyć w mące, obsmażyć na klarowanym maśle z dwóch. Cebulę pokroić w piórka. 

Reklama

Podsmażone mięso przełożyć na talerzyk, do tłuszczu po smażeniu wrzucić jeszcze pokrojoną w piórka cebulkę i smażyć kilka minut. Pod koniec podać też medaliony i dusić jeszcze kilka minut pod przykryciem. W razie potrzeby podlać wodą. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje