Medaliony z plackami

Chrupiące placki podaj z medalionami
Chrupiące placki podaj z medalionami 123RF/PICSEL

Składniki na 4 porcje:

  • 60 dag polędwiczek wieprzowych,
  • 20 dag cebuli,
  • 35 dag pieczarek,
  • 10 dag ogórków konserwowych,
  • 1 i 1/2 łyżki mąki,
  • 180 ml śmietanki,
  • 1/2 l bulionu,
  • 1 czubata łyżka musztardy,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • siekana natka pietruszki,
  • 4 łyżki oleju,
  • gałka muszkatołowa,
  • 8 ziemniaków,
  • 2 cebule,
  • 10 dag mąki,
  • 1 jajko,
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Twoje Imperium
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?