Składniki na 4 porcje: - 600 g combru sarniego bez kości, - 6 plastrów bekonu, - 20 g sklarowanego masła, - sól, pieprz, - 250 mi zredukowanego bulionu z dziczyzny, - łyżka mąki, - 2 łyżki konfitury z dzikiej róży, - 6 gałązek tymianku, - 20 g masła Przygotowanie: Comber pociąć na 12 jednakowych medalionów. Plastry bekonu poprzecinać i każdy z medalionów owinąć bekonem jak taśmą, spiąć wykałaczkami. Masło rozgrzać na patelni i smażyć medaliony po 8-10 minut, obracając. Doprawić solą i pieprzem. Mąkę rozrobić w odrobinie zimnej wody. Zredukowany bulion wlać do tłuszczu pozostałego na patelni i zagotować. Dodać konfiturę z róży i rozrobioną mąkę. Dodać posiekany tymianek, sól i pieprz i gotować ok. 10 minut. Można podawać z kopytkami, kluskami śląskimi lub bawarskimi kluseczkami ziemniaczanymi (Schupfnudeln) oraz czerwoną kapustą. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 3440 kJ/822 kcal