Mielone w boczku z sosem grzybowym

Pożywny i smaczny obiad.

Mielone w boczku
Mielone w boczku123RF/PICSEL

1.  Ziemniaki dokładnie umyć i gotować 20 minut. Pieczarki oczyścić, poprzekrawać na połówki.

2.  Bułkę tartą wymieszać z 6 łyżkami wody. W misce zmieszać mięso, pokrojoną w kostkę cebulę, posiekaną natkę, jajko i musztardę, dodać bułkę, doprawić solą i pieprzem. Uformować 4 frykadelki i zawinąć je w plastry boczku. Na patelni rozgrzać olej i smażyć frykadelki ok. 8 minut, obracając.

3. Ziemniaki odcedzić, obrać. Smażyć na rozgrzanym oleju, doprawiając solą i gałką muszkatołową.

4. Mięso zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu smażyć pieczarki ok. 5 minut. Dodać śmietanę, gotować na małym ogniu 3 minuty, doprawić solą i pieprzem.

Zapiekanka chłopska - takiej jeszcze nie jadłeś!Interia Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas