Reklama

Reklama

Mielone z pieczarkami i serem pleśniowym

Znakomita propozycja dla osób lubiących zdecydowane smaki

Czas przyrządzenia: 60 minut
Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego z łopatki
  • mała szalotka lub cebula
  • 10-12 pieczarek
  • 100 g startego sera pleśniowego
  • bułka namoczona w mleku
  • jajko
  • sól, pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • olej rzepakowy do smażenia

Sposób przygotowania

1. Szalotkę lub cebulkę obierz, drobno posiekaj, przesmaż na łyżce oleju. Dodaj do mielonego mięsa razem z posiekanymi pieczarkami oraz odciśniętą bułką.

Reklama

2. Dodaj starty ser pleśniowy, przyprawy, dokładnie połącz z jajkiem i wyrób.

3. Z masy uformuj kotlety, lekko je spłaszcz. Następnie opanieruj w bułce tartej i usmaż na złoty kolor z obu stron. Podawaj np. z ziemniakami (ciekawe przepisy na nie znajdziesz na poprzednich stronach).

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje