Mielone z pieczarkami i serem pleśniowym
Znakomita propozycja dla osób lubiących zdecydowane smaki

Składniki
- 500 g mięsa mielonego z łopatki
- mała szalotka lub cebula
- 10-12 pieczarek
- 100 g startego sera pleśniowego
- bułka namoczona w mleku
- jajko
- sól, pieprz
- bułka tarta do panierowania
- olej rzepakowy do smażenia
6 porcji
Sposób przygotowania
1. Szalotkę lub cebulkę obierz, drobno posiekaj, przesmaż na łyżce oleju. Dodaj do mielonego mięsa razem z posiekanymi pieczarkami oraz odciśniętą bułką.
2. Dodaj starty ser pleśniowy, przyprawy, dokładnie połącz z jajkiem i wyrób.
3. Z masy uformuj kotlety, lekko je spłaszcz. Następnie opanieruj w bułce tartej i usmaż na złoty kolor z obu stron. Podawaj np. z ziemniakami (ciekawe przepisy na nie znajdziesz na poprzednich stronach).