Reklama

Reklama

Mielone z wołowiny

Dobrze zrobione mielone smakują lepiej niż schabowe. Polecamy te z naszego przepisu.

Składniki

  • 60 dag mielonego mięsa wołowego,
  • łyżka musztardy,
  • żółtko,
  • łyżka posiekanego oregano,
  • 2 łyżki pokrojonych oliwek zielonych,
  • cebula,
  • sól, pieprz,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie:

Reklama

Mięso dokładnie wymieszaj z żółtkiem i musztardą. Dodaj oregano, oliwki i drobno posiekaną cebulę. Całość wymieszaj i uformuj kotleciki. Na rozgrzanym tłuszczu smaż kotlety po kilka minut z każdej strony, aż będą miały złoty kolor. Podawaj z frytkami udekorowane listkami oregano. 

Dowiedz się więcej na temat: mielone

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje