Mikstura na odporność

Warto ją stosować w okresie zwiększonej zachorowalności - regularne jej picie wspiera naturalną odporność organizmu i pomaga w unikaniu sezonowych infekcji.

Zawartość słoika powinna być zjedzona w ciągu kilku dni
Zawartość słoika powinna być zjedzona w ciągu kilku dni123RF/PICSEL

1. Słoik (u nas o pojemności 270 ml) wyparzamy, osuszamy. Ząbki czosnku obieramy, myjemy i przeciskamy przez praskę lub kroimy bardzo drobno.

2. W słoiku umieszczamy sześć łyżek stołowych miodu, dolewamy tyle ciepłej wody, by wypełnić słoik do połowy, dodajemy ząbki czosnku i sok wyciśnięty z cytryn. Mieszamy całość.

3. Pijemy codziennie 1-2 łyżki mikstury.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas