Mintaj porowo-pomidorowy
Szybko i smacznie.

Składniki:
- 4 filety z mintaja, - 2 jajka, - 2 łyżki mąki pszennej, - olej, - 25dag. pomidorów, - 2 małe pory, - 1 cebula, - 0.5 kostki masła, - sól, pieprz, - sok z 1 cytryny, - 0.5 kubeczka śmietany 18 proc., - 1 łyżka mąki pszennej
Przygotowanie:
Rybę rozmrozić, przyprawić i skropić sokiem z cytryny. Drobno pokrojoną cebulę smażymy na maśle, dodajemy do niej pokrojone w kostkę pomidory, a następnie plastry pora. Doprawiamy, dodajemy mąkę wymieszaną ze śmietaną. W tym samym czasie smażymy mintaja na dość głębokim tłuszczu obtaczając go w kolejności: mąka, jajko, mąka, jajko. Rybę podajemy z ziemniakami. Przepis na 4 osoby. Czas przygotowania 50 min.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!